måndag 12 november 2007

Lax med tomat- och basilikatäcke



Detta behövs till 4 portioner



600 g färsk laxfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Tomat- och basilikatäcke:
2 tomater, i små tärningar
1 dl basilikablad, hackade
1-2 tsk pepparrot, riven
2 dl crème fraiche, gärna lätt



Tillbehör:
4 portioner kokt färsk potatis
250 g kokt grön sparris
1 strut (100 g) rädisor
salladsblad som dekoration

Gör så här:



Sätt ugnen på 225º
Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.



Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter. Servera laxen med tillbehören.

Inga kommentarer: